Vidste du: Dit ventilationsanlæg kan gøre mere skade end gavn

Vidensblog Pollen Pollenfilter Rigtig Filter Filterhuset

Udgivet den: 09-06-2021

Dit mekaniske ventilationsanlæg beskytter kun mod skadelige finpartikler, hvis du skifter dets Standardfilter ud med et nyt og bedre filter. 

Et godt gammelt husråd er at lufte ud, og det er derfor nærliggende at tro, at dit hjems mekaniske ventilationsanlæg bidrager til et godt indeklima. Men anlæggene kan også have den modsatte effekt og være skyld i, at der kommer skadelige partikler fra brændeovne og bilos ind i din bolig. 

"Filteret i dit ventilationsanlæg er det, der kan beskytte dig imod sundhedsskadelige partikler udefra. Desværre leveres langt de fleste mekaniske ventilationsanlæg som udgangspunkt med grovfiltre som standard, der ikke kan opfange partiklerne i udstødningsrøg eller osen fra brændeovne"

- Henrik Friis, CEO i Filterhuset.dk

Den gode nyhed er dog, at det er simpelt at gøre ventilationsanlægget til et aktiv i kampen mod de skadelige partikler. 

"I de fleste boligventilationsanlæg er det med vores SafeAir Plus filter muligt at fjerne op til 63 procent af de skadelige mikropartikler. Til sammenligning fjerner et Standardfilter som oftest kun 10 til 20 procent."

Oversigt over hvor meget de forskellige filtre beskytter dig og din familie mod forurening:

Skema over Filter Filterhuset

Har du spørgsmål til dit filter eller har du lyst til at høre mere, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.

Skrevet af: Marie, Filterhuset

Tilmeld nyhedsbrev

​ Tags

Filtertyper

Læs flere af vores inspirationsartikler

keyboard_arrow_up