Kulfilter

Når du bor i et hus med ventilationsanlæg, kan det have den uhensigtsmæssige gene, at du kan opleve lugtgener, hvis naboen fyrer op i brændeovnen, griller i haven m.m., da luften bliver suget direkte udefra og ind i din bolig. Med et partikelfilter er det kun partiklerne der bliver filteret fra og ikke lugten.

Du kan så vælge at montere et kulfilter i dit ventilationsanlæg og slippe af med de uønskede lugtgener. Du kan anvende et kulfilter hele året eller kun ved fyrringstid.

Kulfilteret kort fortalt

Fjerner lugtgener fra forureningskilder udefra

fireplace

Monteres i indsugning i kombination med partikelfilter 

target-center-1

Benyt ca. 1-2 stk kulfilter i fyringsæsonen - skift efter behov

ui-webpage-template-add

Har ingen filtreringsgrad i sig selv - skal altid kombineres med partikelfilter

renewable-energy-accumulator

Sådan monterer du et kulfilter

Vælger du en kulfiltermåtte fremfor et kombinationsfilter, skal du placere måtten under det partikelfilter, som du allerede har monteret i dit anlæg. Har du et Standard filter monteret kan du blot placere kulfiltermåtten i samme metalramme, men bagved dit Standard filter.

Ønsker du også at filtrere partikler fra, bør du anvende et kombinationsfilter, som både hjælper med lugt- og partikelgener. Dette filter skal blot placeres som du normalt ville montere et filter i dit anlæg.

Kulfilteret

Vores kulfiltre er produceret med aktivt kul og opbygget enten som måtte eller i en robust ramme, som indeholder brikker/kuber af aktivt kul. Hver kube er støbt med 100% aktivt kul og har en størrelse på 48x48 mm med 676 kanaler pr. celle. Et typisk filter består af 40-60 kuber – så 676 kanaler pr. kube giver i alt 27-40.000 kanaler. Dette giver altså et uhørt stort overfladeareal og høj vægtfylde i dit kulfilter i plastrammen.

Vores filtermåtter har en mere begrænset mængde kul, men du kan her montere 1-2 filtermåtter i dit anlæg – alt efter behovet i dit hjem.

Der kan forekomme nogle mindre ændringer i luftstrømmen og modstanden i filtret, når du har et kulfilter monteret i dit ventilationsanlæg.

Levetiden på dit kulfilter – både i ramme eller som filtermåtte – afhænger af miljøet omkring din bolig.

Kulfilter med partikelfiltrering

Disse kulfiltre er vores kombinationsfiltre i en fast plastramme. Disse filtre er valget til dig, der ønsker den bedste lugt- og partikel filtrering i dit hjem. Kullet i vores kombinationsfiltre er større og tager dermed også mere af lugten, hvor partikelfiltreringen i filtret sørger for, at de skadelige partikler ikke trænger ind i boligen.

Brændeovne, trafik, færger m.m. kan nemlig tilføje mere end blot lugtgener. Deres forurening er faktisk skadelige for os – og i sær for børn og deres udvikling.

Et kombinationsfilter kan holde ca. 6 måneder – da det typisk er her, du vil skifte dit partikelfilter alligevel. Oplever du lugtgener før, kan du med fordel skifte dit filter hyppigere.

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter du står og mangler. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up