Standard filter G4

Hos Filterhuset kan du møde dette filter, med mange forskellige navne, som alle dækker den samme betegnelse. Et Standard filter er nemlig en del af vores grovfilter klasse, hvorfor den også ofte vil blive kaldt grovfilter eller G4 filter.

Et grovfilter er en filtertype, der kan deles ind i fire filterklasser: G1-G4. Hvor G4 normalt er et standard filter i alle ventilationsanlæg og også den filterklasse, vi forhandler hos Filterhuset. Standard filteret kan anvendes både på ind- og udusgningensiden af alle ventilationsanlæg til at rense luften. Filteret kan effektivt fjerne partikler, der er større end 10 µm, hvilket omfatter synligt støv. Du kan læse mere om filter klassificeringerne her.

Hos Filterhuset er alle vores standard filtre danskproducerede og naturligvis produceret i overensstemmelse med EU-standarden inden for filtrering og producenternes forskrifter.

Hvilket standard filter skal jeg vælge?

Standard filtre anvendes i de fleste bygninger og husstande, og det er også dét filter de fleste vælger til deres anlæg. Hvilket filter du skal vælge, afhænger af producenten af dit anlæg, da de forskellige anlæg har forskellige filtermål.

Du kan finde hvilke standard filtre, der passer til dit anlæg ved at gøre brug af vores filterguide. Her vælger du producent af dit ventilationsanlæg og derefter model. Det giver dig et overblik over de forskellige produkter, der passer til dit anlæg. Hos Filterhuset er alle vores filtre produceret efter specifikke forskrifter og mål - de passer derfor perfekt til det enkelte anlæg.

Standard filtret kort fortalt

Fjerner synligt støv og snavs fra bolig og anlæg

cleaning-broom

Kan monteres i både indsugning og udsugning

currency-euro-dollar-exchange

Et standardfilter bør du udskifte hver 3. måned

currency-euro-dollar-exchange

Filterklasse G4 - grov filtrering af dit indeklima

renewable-energy-accumulator

Når et standard filter ikke er godt nok

Da et standard filter kun kan opfange støvpartikler ned til en vis størrelse, kan det være at en standard filter ikke helt er nok til dine behov. Er du eksempelvis allergikere vil du have større gavn af et pollenfilter på indsugningssiden for at minimere pollen i den luft, der blæses ind i boligen. Et pollenfilter eller filtre i filterklassen F7, er et meget finere filter der opsamler langt mindre partikler end en standard filter kan.

Derudover, er et standard filter i sig selv ikke nok hvis du oplever lugtgener fra omgivelserne omkring din bolig på daglig basis. Der vil det være nødvendigt at tilkøbe et kulfilter der skal monteres sammen med dit eksisterende standard filter.

Klassificering af filtre

Filtre klassificeres alt efter hvor meget og hvilke typer partikler der fjernes. G4 filtret har den højeste arrestance af filtrene i filterklassen til grovfiltering. Arrestancen er et udtryk for, hvor effektivt filtret fjerner partikler. Med sin klassificering "90 < A" fjerner et G4 filter effektivt synligt støv.

Her en oversigt over filterklasserne for vores filtre:

   •    Grovfiltrering: G1, G2, G3 og G4.
   •    Finfiltrering: M5, M6, F7, F8 og F9.
   •    Meget fin filtrering: E10, E11, E12, H13, H14, U15, U16 og U17.

Klassificeringerne er et udtryk for, hvilke størrelse partikler der filtreres har. G1 filtrerer eksempelvis hår og tøj fnuller, mens U17 kan filtrere farlige vira. Filtre i filterklassen grovfiltrering (herunder G4 filtre) er de mest populære filtre, da disse også er monteret i anlægget fra producentes side af. Grovfiltre holder dog kun anlægget fri for støv og snavs.

Standard filter og lugtgener

Du kan sagtens anvende et standard filter og samtidig med et kulfilter, da vi sælger begge individuelt og du kan derfor montere et kulfilter bagved dit standard filter og på den måde opnå både filtrering at grove partikler og lugtgerner fra udefrakommende kilder. Kulfiltret kan sagtens monteres i din eksisterende metalramme, så luften først passerer standard filtret fra blå til hvid side og herefter kulfiltret.

Vores kulfiltre er et af vores universal filtre – det vil sige, at disse løse filtermåtter vil passe til stort set alle anlæg og er en let og hurtig måde, at fjerne lugtgener fra din bolig.

Levetiden på disse filtre afhænger meget af miljøet omkring dine boliger. Anvender du et standard filter gennem sommersæsonen og tilføjer et kulfilter i vinterhalvåret, anbefaler vi, at du bruger 1-2 stykker. Du kan dog også anvende et kulfilter hele året, hvis behovet er til det.

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter du står og mangler. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up