Bilos

Over 2000 danskere dør hvert år af bilos og røg fra brændeovne

Udgivet den. 26-03-2018

Vi bliver forurenet af luften i vores eget hjem. Hvert år er skadelige luftpartikler skyld i dødsfald. Med et godt filter kan du sikre dig og din familie.
 

Vi lufter ud for at få frisk luft ind i stuen, men faktisk kan vi risikere at få forurenet luft ind i hjemmet – især hvis vi bor i byen eller i et område med mange brændeovne. Det kan have fatale konsekvenser for dig og din families sundhed.
Et studie fra Institut for Folkesundhed på Københavns Universitet har vist, at der er tydelig sammenhæng mellem luftforurening og hjertekarsygdomme. Derfor arbejder Filterhuset hele tiden  på at udvikle nye og endnu mere effektivt filtre til dit hjem.

Giver betændelse og åreforkalkning

Når vi indånder luft trækker vi en mængde af sundhedsskadelige partikler og gasser ned i vores lunger. Afhængigt af hvilke type og især størrelsen på partiklerne, trænger forureningen ind i din krop og volder skade. Hjertet bliver f.eks. belastet af betændelse, øget åreforkalkning, hjertedysfunktion og et højere blodtryk. Herved skaber partikelforureningen en øget risiko for de klassiske hjertekarsygdomme, som man også kender i forbindelse med rygning. Udover de mange dødsfald er der også en del mennesker, der er påvirket af, at være udsat for partikler og gasser igennem kortere eller længere tid. De oplever f.eks. mange luftvejsinfektioner som influenza, bronkitis og forkølelse.

smiley-sick-contageous

Trafik og brændeovne påvirker dit helbred mest

Det er især partikler fra trafik og brændeovne, der bidrager til forurenet luft. Derfor er du særligt udsat, hvis du bor i en større by som for eksempel København eller andre stærkt trafikerede steder. Ligesom du også er særligt udsat, hvis du bor i et kvarter, hvor mange fyrer med brændeovn. Studiet fra Institut for Folkesundhed anbefaler, at du undgår at blive udsat for luftforureningen, men det kan være svært, når forureningen ender i din egen stue.

car-repair-fire-1

Sådan sikrer du dit hjem

Med et ventilationssystem har du mulighed for at stoppe en stor del af de skadelige partikler, i at forurene din bolig. Du kan, ved at investere i et bedre filter, forhindre helt op til 95 % af de større skadelige partikler i at trænge ind.

Filterhuset har gennem flere år arbejdet med at sikre et sundt og godt indeklima ved at udvikle filtre og interesserer os for dit indeklima. Dit ventilationsanlæg er fra producenten, som oftest, udstyret med et standard filter, af typen grovfilter G4. Dette filter er der for at holde anlægget fri for grovere støv, og fanger langt fra alle de skadelige fin- og mikropartikler. Den nye generation af SafeAir filter, vil fange en stor del af de skadelige fin- og mikropartikler. En reduceret mængde af partikler vil betyde at du og din familie, har mindre risiko for at udvikle sygdomme.

smart-house-lock

Tilmeld nyhedsbrev

Filterguiden
Find filtre til dit ventilationsanlæg her

Kilder:
Institut for folkesundhed

​ Tags

Brændeovn

Læs flere af vores inspirationsartikler

keyboard_arrow_up