Kvinde har været i bad

Hvor meget forurener du dit hjem

Udgivet den: 07-09-2018

De fleste ved, at bilos, stearinlys og brændeovne forurener vores hjem og skaber et dårligt indeklima, men de færreste tænker på, at vi faktisk selv er en stor forureningskilde, når vi laver helt almindelige dagligdagsting. Vi har her samlet nogle råd til, hvordan du kan blive mere bevidst om dine valg.
 

Husk, at du altid kan kontakte Filterhusets kundeservice, hvis du har brug for vejledning eller rådgivning til dit indeklima eller hvilke filter, du skal vælge.

Bad og madlavning forurener 

Det er derfor også vigtigt at have god ventilation, når du går i bad eller laver mad, så skadelige partikler og damp bliver udskiftet med rent og filteret luft. Det er nemlig ikke nok kun at åbne vinduer efter du har været i bad og for at lufte ud. Luften udenfor er nemlig ikke altid meget renere end den forurenede luft i din bolig – med et ventilationsanlæg kan du få ren luft uden at tænke på skadelige partikler.

Hvis du for eksempel lider af pollenallergi, kan et åbent vindue også være en belastning, vi anbefaler derfor altid, at du undersøger hvilket filter der passer til netop dine behov. Hvis du har pollenallergi eller ønsker den bedste filtrering anbefaler Filterhuset et Pollen– eller SafeAir filter.

bathroom-shower-head-1

Brændeovnen forurener 

Hvis du bruger din brændeovn om aftenen, når der skal hygges, udsender du en masse skadelige partikler, som ikke kun forurener dit hjem, men også din nabos! Hvis du bor tæt på en brændeovn, kan du desværre risikere, at alle deres skadelige partikler kommer lige ned i dit ventilationsanlæg, derfor anbefaler Filterhuset, at du skifter dit filter til et SafeAir eller et  SafeAir Plus filter, så 95% af alle skadelige partikler bliver filteret fra.

I stedet for at bruge brændeovne eller stearinlys anbefaler vi, at du bruger en LED-lyskæde eller -bloklys til at sprede hygge.

fireplace

Vasketøjet skal udenfor

Når vasketøjet skal hænges op anbefaler vi altid – hvis vejret er til det -, at du hænger tøjet op udenfor. Det våde tøj øger luftfugtigheden, som også kan medføre skimmelsvamp. Husstøvmider, som kan give allergi, trives også godt i fugtige miljøet, hvorfor det er endnu mere vigtigt at undgå fugt indendørs.

shirt-plain

Natten kan give kondens

Du afgiver meget vand mens du sover, faktisk afgiver du 2,5 liter vand hver dag til din bolig, det er derfor yderst vigtigt, at du har et godt ventilationsanlæg, der skifter luften ud i din bolig og sørger for, at der ikke opstår kondens i dit hjem – som i værste tilfælde kan føre til skimmelsvamp, hvilket har en stor effekt på dit indeklima og dit helbred.

smiley-sleepy

Tilmeld nyhedsbrev

Kilder:
Tv2 Lorry

​ Tags

Indeklima

Læs flere af vores inspirationsartikler

keyboard_arrow_up