Er din bolig ramt af forurening fra krydstogtskibe
Udgivet den: 15-04-2018
Bor du ved et kystområde eller i nærheden af en havn, skal du være opmærksom på at luften måske ikke er så ren som du tror. Skibstrafik er en af de helt store forureningskilder. Den bunker olie skibene forbrænder, er et affaldsprodukt som langt fra er miljøvenligt.
Partikler fra skibe kan give dig din familie udfordringer med helbredet. I den alvorlige skala er risikoen for lungesygdomme, hjertekar lidelser, og kræft. Derfor er det vigtigt at gøre så meget du kan for at være på den sikre side. Har du et ventilationsanlæg er der heldigvis en løsning på vej.
Hold øje med niveauet af finpartikler – for dit helbreds skyld
Den øgede koncentration af finpartikler samt CO2-indholdet i luften kan nemlig ikke alene påvirke din daglige trivsel, men også give koncentrations- og søvnbesvær. På lang sigt kan tilstedeværelsen af store mængder finpartikler også øge risikoen for hjerte-kar- og luftvejssygdomme og endda lungekræft.
Vil du også skabe de bedste rammer for dig og din familie? Vores BQ30 måler hjælpe dig til at undersøge partikel og CO2 belastningen i din bolig, så du kan skabe et bedre indeklima i dit hjem.
BQ30 måleren er en luftkvalitets-monitor til kontrol af finpartikler og CO2-belastning i din bolig. Partikelmåleren måler tilstedeværelsen af to grupperinger af partikler: - PM10 - PM 2,5 PM10 er de partikler med en maksimal diameter på 10 µm hvor PM 2,5 er de helt små partikler med en diameter mindre end 2,5 µm.
Disse partikler er så små at man ikke kan se dem, men de er også så små at de kan trænge ind i lungeblærerne. Ved partikler der har en størrelse på under 1 µm, er de i stand til at trænge helt ind i blodårerne.
Det er meget priviligeret at bo centralt i København og samtidig have en flot udsigt over havet. Det er dog en øjenåbner og ret chokerende at krydstogtskibene får lov at udlede så store mængder partikler, og det er midt i et beboelsesområde! Heldigvis har jeg købt et godt filter til mit ventilationsanlæg” Peter, Nordhavnen i København.
Tilmeld nyhedsbrev
Kilder:
Miljø- og fødevarerstyrelsen
Tags