Bæredygtig plast – fra plastaffald til nye filtre

stearinlys

Udgivet den: 20/03-20

Genanvendelse af plast er på dagsordenen som aldrig før – og det med god grund. Ifølge organisationen Plastic Change, bliver der produceret omkring 300 millioner ton plastik om året på verdensplan. Meget af den plastik ender enten med at gå op i røg på forbrændingsanlæg eller med at ligge og flyde rundt i verdenshavene… Hvis altså ikke, at man tager og genanvender den. Og det er nemlig lige præcis det, vi gør hos Filterhuset.

Filterhusets grønne initiativer

Hos Filterhuset har vi taget et valg om, at vi vil mindske vores klimaaftryk i verden. Derfor har vi igangsat en lang række bæredygtige initiativer, der skal hjælpe os med at opnå dette mål.

Hos Filterhuset har vi blandt andet:

 • checkCO2 neutral hjemmeside
 • checkProduktion i Danmark for at minimere transport
 • checkGrøn energi i hele virksomheden (strøm fra sol- og vindenergi)
 • checkFrokostordning med et mindsket kødforbrug på 20%
 • checkLokalt produceret frugt og grønt
 • check… og filtre lavet af op til 80% genbrugsplast

test icon

Sådan blev vores filtre miljøvenlige

Når man som virksomhed skal producere filtre, er der to typer af fibre, man kan vælge mellem som materiale. Syntetisk polyesterfiber (plastprodukt) og glasfiber. Der er stor forskel på de to materialer, og der er mange gode grunde til, at vi har valgt at bruge syntetisk polyesterfibre til vores produktion af fibre

Filtre lavet af syntetisk
polyesterfibre

 • check Med syntetisk polyesterfiber, der er et plastprodukt, kan vi lave vores filtre med brug af op til 80% genbrugsplast
 • check Syntetisk polyesterfiber har nogle fantastiske egenskaber, f.eks. ift. at støvpartikler og andre partikler tiltrækkes til filteret, da det er elektrisk ladet (forestil dig statisk elektricitet)
 • check Filtre lavet af syntetisk polyester har desuden en høj brandbarhed, hvilket gør, at du kan bortskaffe brugte filtre som almindelig dagrenovation eller som småt brændbart – så de kan brændes og omdannes til ny energi

Filtre lavet af
glasfibre

 • close En produktion af filtre lavet af glasfibre derimod ville kræve, at medarbejderne her i virksomheden skulle bruge åndedrætsværn og beskyttelsesdragter (forestil dig hvordan det ville være at skulle håndtere Rockwool).
 • close Et glasfilter brænder desuden ikke – det smelter ved meget høje temperaturer. Af denne årsag ser man mange steder i verden, at glasholdigt affald ender med at blive gravet ned og deponeret. Glas forgår aldrig - heller ikke når det graves ned.
 • close Et filter skal desuden være robust og slidstærkt, så det kan holde til transport og håndtering – og altså ikke porøst og skrøbeligt som mange glasfiltre er


Vores filtre er i højeste kvalitet

De filtre du køber hos os, er derfor lavet af syntetisk polyesterfibre og er i høj grad produceret af genbrugsmaterialer. Fibrene kommer hovedsageligt fra genbrugt PET plast. Det vil altså sige, at eksempelvis pantflasker bliver genanvendt og omdannet til de råvarer, vi laver filtre af i dag. Det er ikke alene godt for miljøet, det er også en glæde at vide, at vores ressourcer ikke går til spilde. Hos Filterhuset mener vi nemlig, at filtrene ikke kun skal være gode for kunderne og indeklimaet, men også laves bæredygtigt.

Tilmeld nyhedsbrev

​ Tags

Filtertyper

Læs flere af vores inspirationsartikler

keyboard_arrow_up