Vidensblog

Læs mere om emner der interesserer dig!

På Filterhusets vidensblog kan du læse om de emner, der passer bedst til dig og din bolig indenfor indeklima og dit helbred. Vores blogindlæg tager forskellige emner op, men viser alle hvordan et sundt og rent indeklima vil gavne dit helbred. 

Fandt du ikke hvad du søgte efter her? Så har vi en FAQ-side, hvor du kan finde svar på spørgsmål, der er mere produktrelateret. Læs mere her.Indeklima

Levende stearinlys skader dig og dit indeklima

Julen er hjerternes tid og ikke mindst højtiden for stearinlys i et utal af udgaver. Kalenderlys, adventskrans og små fyrfadslys er blandt favoritterne her i juletiden, men burde vi overhoved have dem i vores hjem?
Hver december fyrer danskerne godt op for forbruget af stearinlys. Det anslås at vi hver især bruger lidt over 5 kg stearinlys om året – det er en del.
Selvom levende lys giver hygge og spreder en dejlig rolig stemning på en mørk aften, så er risikoen og konsekvensen for den forurening de kan give langt fra rar.
Læs mere her.

Udgivet den: 10-12-2019.

Indeklimaet og din søvn

Vi har alle brug for en god nattesøvn, for at få en hverdag til at fungere. Søvnløse nætter og forstyrrelser i din søvn,  medfører ofte koncentrations besvær og manglende overskud.
Sommeren især bringer ofte tropenætter og allergiske reaktioner med sig. Har du styr på hvordan du sikrer dig selv den bedste nattesøvn i disse perioder?
Læs mere her.

Udgivet den: 11-07-2019.

Bliver du påvirket af indeklimaet på din arbejdsplads?

Har du nogensinde tænkt over hvordan indeklimaet var på din arbejdsplads?
Der kan opstå forskellige problemer og gener, når du dagligt bliver udsat for dårligt indeklima på din arbejdsplads, men har du nogensinde tænkt over at det også kan have negativ effekt på dit antal af sygedage?
Læs mere her.

Udgivet den: 08-05-2019.

Hvordan er indeklimaet i institutionerne?

Har du nogensinde tænkt over, hvorvidt det ikke blot skyldes megen aktivitet i dit barns institution, at de er trætte og uoplagte efter en dag afsted?
Dårligt indeklima påvirker voksne såvel som børn. Det kan dog for dit barn, gå ud over deres udviklings- og indlæringsevne.
Vil du vide mere om, hvilke tegn du skal kigge efter, for at sikre at dit barn bliver passet i sunde omgivelser?
Læs mere her.

Udgivet den: 05-04-2019.

Foråret er på vej – allerginiveauet stiger

Når foråret kommer, kan allergiramte mærke det med det samme. Forskere mener at pollensæsonen kun kan blive længere, grundet de klimaforandringer der sker verdenen over. Det kommer til at have effekt på vores allergi.
Er du også en af dem der lider af allergi og ønsker du at vide mere om, hvilke forholdsregler du kan tage?  
Læs mere her.

Udgivet den: 11-03-2019.

Dårligt indeklima påvirker folkeskoleelever

Er der en sammenhæng mellem indeklimaet på skolerne og elevernes præstationsevne? En rapport udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet, DTU, og Danish Science Factory undersøger netop denne problematik og resultaterne taler for sig selv – udluftning og et sundt indeklima er vigtigt for både helbredet, indlæringsevnen og præstationsevnen.
Læs mere her.


Udgivet den: 17-01-2019.

Hvor meget forurener du dit hjem?

De fleste ved, at bilos, stearinlys og brændeovne forurener vores hjem og skaber et dårligt indeklima, men de færreste tænker på, at vi faktisk selv er en stor forureningskilde, når vi laver helt almindelige dagligdagsting. Vi har her samlet nogle råd til, hvordan du kan blive mere bevidst om dine valg.
Læs mere her.

Udgivet den: 07-09-2018.

Naturlig eller mekanisk ventilation?

Mekanisk eller naturlig ventilation?
Der er ingen tvivl om, at et sundt indeklima er det bedste for dig og din familie, men hvordan får man et sundt indeklima? Det bedste du kan gøre er, at ventilere din bolig.
Man kan ventilere naturligt eller mekanisk, men kender du forskellene, samt fordelene og ulemperne?
Vi har lavet en kort guide, for at give dig overblikket.
Læs mere her.

Udgivet den: 05-09-2018.

Hvordan er radonniveauet i din bolig?

Vidste du, at du selv kan teste og nedbringe dit radonniveau? På vores vidensblog fortæller vi lige nu, hvordan du bruger vores helt nye smart home radonmåler og hvad du skal gøre, hvis niveauet er for højt.
Læs mere her.

Udgivet den: 28-11-2018.

Få et sundt indeklima på børneværelset

Hvordan er indeklimaet på jeres børneværelse?
Et sundt lindeklima er vigtigt for os alle, men det er især vigtigt for vores børn, derfor anbefaler Filterhuset, at man er mere opmærksom på indeklimaet netop der.
Se vores korte guide til, hvordan du forbedrer indeklima på børneværelset.
Læs mere her.

Udgivet den: 08-10-2018.

Et standard grovfilter beskytter ikke dig og din familie imod de skadelige finpartikler

De fleste ventilationsanlæg bliver leveret med et standard grovfilter. Vi ønsker at du får forståelsen for, hvad en anden filtertype kan gøre for dit indeklima.
Ønsker du at vide mere om forskellen på vores grovfiltre og finfiltre, og hvad de kan præstere?
Læs mere her.

Udgivet den: 05-10-2018.

Hvordan er luftkvaliten på din vej

Ved du hvordan luftkvaliteten er i netop dit boligområde? Du har muligheden for at tjekke op på dit område, og finde frem til hvad der påvirker luften nær dig. National Center for Miljø og Energi ved Århus Universitet har udviklet et kort der giver dig overblik over netop dette.
Læs mere her.

Udgivet den: 15-06-2018.

Kan et bedre filter give din familie et sundere indeklima?

Er du opmærksom på hvad de forskellige filtre i dit ventilationsanlæg gør for dit indeklima? Hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan filtrere de mest skadelige fin- og mikropartikler fra, og hvordan du sikrer dig et sundt indeklima i hjemmet.
Læs mere her.

Udgivet den: 06-11-2018.

Dit helbred

Hvad er partikelforurening og hvad gør det ved dit helbred?

Ønsker du at vide mere om de forskellige former for partikler, og hvad de kan gøre ved vores helbred? Vi har med udgangspunkt i en artikel på Lungeforeningens hjemmeside, givet dig en oversigt over partikler i luften og hvordan de påvirker os.
Læs mere her.

Udgivet den: 04-07-2018.

Dit indeklima har betydning for din families sundhed

Få et bedre indeklima.
Dit indeklima har stor betydning for din families sundhed, det er derfor vigtigt at have fokus på, da et dårligt indeklima kan føre til allergi, astma og hovedpine. Vi hos Filterhuset har lavet en guide til,  hvordan du forbedrer indeklimaet i dit hjem.
Læs mere her.

Udgivet den: 29-08-2018.

Filterhuset er med i kampen om at knække cancer

SAMMEN KNÆKKER VI CANCER!
Vi går meget op i dig og din families sundhed og indeklima. På vores vores blog skriver vi ofte om vigtigheden af at have et sundt og rent indeklima, men i anledningen af Knæk Cancer ugen, vil vi gerne slå endnu et slag for, hvorfor du skal gå op i dit indeklima! Ønsker du at vide mere omkring forbindelsen mellem dit indeklima og risikoen for at udvikle cancer.
Læs mere her.

Udgivet den: 26-10-2018.

Få et sundt indeklima i din bolig

Få et sundt indeklima.
Den varme sommer er så småt forbi og efteråret banker på døren. Det betyder, at vi rykker hyggen indenfor og hertil følger ofte et dårligt og usundt indeklima. Vi har samlet fire gode råd til, hvordan du forbedrer dit indeklima i efteråret.
Læs mere her.

Udgivet den: 05-05-2018.

Er din bolig ramt af forurening fra krydstogtskibe

Foråret er på vej og det betyder også, at turister besøger Danmark via krydstogtskibe.
Selvom skibene bringer mange glade turister til landet, har deres besøg alvorlige konsekvenser for beboerne tæt på havnene, da krydstogtskibe udleder mange skadelige partikler, som kan være farlige for beboerne.
Vil du vide mere om krydstogtskibe og hvad du kan gøre, hvis du bor i nærheden af en havn?
Læs mere her.

Udgivet den: 15-04-2018.

Partikelforurening – Vore tids store sundhedsproblem

Vi har været udsat for partikelforurening i flere hundrede år, men i takt med den teknologiske udvikling har partikelforureningen omkring os skiftet karakter. I dag er mange byer verden over kraftigt påvirket af den høje forurening, som er et alvorligt sundhedsproblem – også her i Danmark. Problemet med partikelforureningen er kompliceret. Udledningen fra f.eks. boligopvarmning påvirker luftkvaliteten i en lav højde, som er dér, hvor vi færdes. Disse partikler bliver optaget i kroppen og kan senere føre til sygdomme og gener. Partikelforurening har fået stort fokus i medierne og anses nu for at være den type luftforurening, som er mest skadelige for vores helbred. Selvom vi har nogen af de skrappeste love og regler på området, er der stadig lidt vej igen.
Læs mere her

Udgivet den: 03-09-2019

Brændeovne

Din brændeovn er sundhedsskadelig for dig og dine naboer

Hvor meget forurener din og naboens brændeovn egentlig?
For mange mennesker er hygge i de kolde perioder, forbundet med varmen og den knitrende ild fra brændeovnen - men røgen er både sundhedsskadelige for dig og dine naboer.
Vi har haft en partikelmåler forbi en af vores kollegaer, som målte niveauet af mikropartikler i boligen, mens hans brændeovnen var tændt. Vil du se resultatet?
Læs mere her.

Udgivet den: 05-12-2018.

Over 2000 danskere dør hvert år af bilos og røg fra brændeovne

Københavns Universitet har udarbejdet en rapport, der tydeligt viser at der er tydelig sammenhæng mellem luftforurening og hjertekarsygdomme. I hjemmet lufter vi ud, for at få frisk luft. Men hvad lukker vi egentlig ind i vores hjem?
Læs mere her.

Udgivet den. 26-03-2018.

Er brændeovnen skadelig for dit helbred?

Vi bruger 80% af vores tid indendørs, så der er derfor ingen tvivl om at vores indeklima har en stor betydning i vores hverdag. Om vinteren bliver der tændt op i brændeovne overalt, men ved du egentlig hvad de små skadelige partikler i brændovne, gør ved dit helbred?
Læs mere her.

Udgivet den:  04-03-2018.

Burde brændeovne forbydes?

Hvad mener du om brændeovne?
Burde brændeovne forbydes? Der har i den seneste tid været meget debat omkring brændeovne i medierne og selvom de spreder hygge og varme, så er det også en stor forureningskilde. Vi deler lige nu vores anbefalinger.
Læs mere her.

Udgivet den: 03-09-2018.

Vidste du at røgen fra din egen brændeovn forurener både inde og ude?

Vidste du at ca. 70 procent af de sundhedsskadelige partikler der udledes herhjemme kommer fra brændeovne og brændekedler i eks. faste brændselsfyr?

Vi danskere elsker hygge. Den buldrende ild fra en brændeovn på en kold vinterdag, er for mange indbegrebet af hygge. En forbedring af luftkvaliteten vil give bedre komfort, højere produktivitet og større sundhed.
Læs mere her.

                                                                                           Udgivet den: 09-11-2018.
                                                                                 

Hvor farligt er brændeovnsrøg?

Hvor farlig er brændeovnsrøg for din familie og dig?
Vidste du at brændeovne forurener hjemmet i villakvarterer i ligeså høj grad, som de mest trafikerede veje i de store byer?
Hos Filterhuset giver vi råd og vejledning til hvordan du opnår det bedste og sundeste indeklima, samt hvilke forholdsregler du skal gøre dig i forbindelse med fyring i din brændeovn.
Læs mere her.

Udgivet den: 10-11-2018.

Filtertyper

Kan et standard grovfilter beskytte mig imod de skadelige finpartikler?

Vil det ikke være dejligt, hvis du fremover skiftede filter for din families skyld og ikke af hensyn til ventilationsanlæggets teknik? Vi fortæller om de forskellige filtertyper og deres funktioner.
Læs mere her.

Udgivet den: 05-10-2018.