SafeAir Mikropartikelfilter

Vi synes det er vigtigt at have et sundt og rent indeklima, derfor har vi udviklet fremtidens filter - nemlig vores SafeAir finfilter.

SafeAir er en opgradering af dit ventilations anlæg. Det handler helt enkelt om at vælge bedre filtre så du får et trygt og sundt indeklima.
Desværre er det ikke alle steder luften er så ren som vi tror. Bor du i nærheden af trafikerede veje, industri eller større havne med gods eller færge trafik, er partikel forureningen noget du bør interessere dig for.

Bor du i nærheden af brændeovne, eller har I selv en i hjemmet, så er I muligvis udsat for en forurening, der er bekymrende høj. Læs mere om forurening fra brændeovne og påvirkningen på dit helbred her.
Vælger du et SafeAir filter vil du og din familie, trygt kunne nyde jeres bolig uden bekymringer om renheden af den luft i indånder. Med det rette filter vil dit ventilationsanlæg effektivt fjerne partikelforureningen omkring din bolig.

Hvorfor skal du vælge et SafeAir filter?


Vi opholder os indendørs over 80% af tide, og største delen af tiden i eget hjem. Når du vælger et SafeAir filter, opnår du helt enkelt en bedre og sikrere filtrering af din friskluftforsyning.  Et SafeAir filter fjerner størstedelen af den udefrakommende partikelforureningen og giver dermed, dig og din familie et sundt og godt indeklima.
Forurening fra brændeovne er oftest størst på kolde aftener når luftfugtigheden er høj. Røgen stiger ikke til vejrs, men hænger lavt mellem bygningerne. Det er aftener som disse du vil opleve, at et SafeAir filter vil gøre underværker.

Har du bare én gang oplevet at lugten af lejrbål breder sig i din bolig, betyder det at dit ventilationsanlæg suger forurenet luft direkte ind i din bolig. Suger du forurenet luft ind i din bolig, betyder det at partikelkoncentrationen i børneværelser og soveværelser når et alarmerende højt niveau. Spørg derfor dig selv; hvilken luft du og din familie skal indånde, når I lægger jer til at sove.

De små skadelige partikler fra forbrændingsmotorer og brændeovnsrøg, optages gennem lungevævet direkte i vores blodbaner og er dokumenteret, at have en kræftfremkaldende effekt.
Bruger du et standard grovfilter, er det designet til at holde dit ventilationsanlæg frit for støv. Overraskende nok har det ringe effekt på dit indeklima. Men andre ord: et standard filter sidder der ikke for din skyld, det er alene til for at beskytte dit ventilationsanlæg mod støv. Et standard filter fjerner kun grove partikler og er dermed ikke effektivt nok til at bortfiltrere mikropartikler.

Vi har testet vores SafeAir filter


Danfilter har testet vores Safeair filtre i samarbejde med Teknologisk Institut i Århus. Vi har opnået en dokumenteret forbedring i filtreringen. Med et SafeAir filter kan du fjerne 63% af de skadelige partikler fra udefrakommende forureningskilder. Til sammenligning vil et standard grovfilter kun fjerne ca. 10% af de skadelige partikler.
Filterhuset og Danfilter har udviklet SafeAir og SafeAir Plus filtre til de mest udbredte boligventilations anlæg på det danske marked.

Vælg SafeAir - så er din familie og du på den sikre side!

Vil du vide mere om indeklimaets betydning for dit helbred? Så læs mere på vores vidensblog her.