Radonmåler fra Airthings Wave

Hvornår har du sidste undersøgt kvaliteten af luften i din bolig? Og har du tænkt over hvordan du slipper af med det?

Radon stiger op fra undergrunden og er især i vinterhalvåret en usynlig risiko for dig og din familie. Radon er lugtfri, kan ikke ses eller smages, men den er der. Mængde og koncentration afhænger af vejreret, hvor du bor og din bolig.

I hverdagen tænker vi ikke altid på kvaliteten af den luft vi indånder. Er luften ren, er der radon eller indeholder den skadelige stoffer, det bør vi i stigende grade interessere os for.

Airthings Wave er en avanceret Radonmåler der straks viser dit radon niveau og luftfugtighed. Dine data ses let i den app baserede brugerflade. Med Airthings Wave måler du med det samme koncentrationen af radon, luftfugtighed og temperatur.  Alle data gemmes og ses via appen der givere dig data pr. dag, uge, måned og gennemsnit. Bliver Radon niveauet for højt kan du også får en alarm der advare i tide.
Airthings advarer med farver om du har grønt, gult eller rødt radon niveau. Det er interessant at følge med i hvornår det er at radon koncentrationen peaker. Grafen og data giver dig et detaljeret indblik i kvaliteten af din luft.

Radon stiger op fra undergrunden og er især i vinterhalvåret en usynlig risiko for dig og din familie. Radon er lugtfri, kan ikke ses eller smages, men den er der. Mængde og koncentration afhænger af vejr, hvor du bor og din bolig.

Har dit hus utætheder i fundamentet, stiger radon op gennem soklen og fundamentet. Små sprækker og revner lukker den kræftfremkaldende radon ind i dit hjem. Tidligere troede man fejlagtigt at det kun var i kældre Radon var et problem, men det er desværre ikke tilfældet. Vi bør alle undersøge radon niveauet i vores bolig. Brug også radon måleren til at få et sundt indeklima på børneværelset.

En radon måler kan derfor være en virkelig god investering som kan hjælpe dig og din familie til et sundt og godt indeklima. En måling alene fjerner desværre ikke radon problemet, har du ventilation er det heldigvis let løst. Konstatere du at radon niveauet er højt, vil et øget luftskifte altid hjælpe. Har du en høj radon koncentration kan du evt. sænke det ved at skrue op for din ventilation, dermed sikres tilførsel af frisk filtreret luft og radon suges ud.

Du bør derfor altid sikre at dit ventilationsanlæg kørere optimalt, har friske filtre og er indstillet korrekt.

Dit ventilationsanlæg kan redde liv. Husk at passe godt på det!