SafeAir's historie

Vi startede udviklingen af fremtidens filter, SafeAir, da vi oplevede en stor efterspørgsel på et filter, der kunne minimere de skadelige partiklers vej ind i vores kunders boliger. Siden da har vi udviklet og tilpasset, så vi kunne producere og sælge fremtidens filter til så mange anlæg som muligt.

I samarbejde med Teknologisk Institut har vi testet filteret, så vi sikrede os, at SafeAir-filteret var langt bedre end de nuværende filtre på markedet. Filteret bortfiltrerer ultrafine partikler fra eksterne kilder – dette kan være skibstrafik, som vi har fokus på i Projekt Nordhavn, men også industri, stærkt befærdede veje og brændeovne. Netop skibstrafikken er ofte en overset kilde til partikelforurening. Container- og godsskibe ligger ofte til i industriområder, men i takt med at havnefronterne bebygges, oplever flere og flere beboere at være naboer til skibstrafik.

Man oplever problemet i f.eks. København og Århus. Her sejler færger fra centrum af byen fra tæt beboede områder for at give den stigende mængde af turister en smag for vores hyggelige storbyer. Flere og flere byer oplever en massiv stigning i krydstogtskibe. I 2007 besøgte 348 krydstogtskibe danske havne. I 2017 var det tal steget med 33% til 463 skibe.

Netop krydstogtskibene udgør en risiko for de beboere, der bor tæt på havnefronterne. Bare ét krydstogtskib udleder på én dag lige så mange ultrafine partikler som HELE den samlede biltrafik i København.

SafeAir-filteret er et forbedret filter til boligventilationsanlæg. Vi har udviklet filteret med henblik på at minimere den målbare partikelforurening i boliger med ventilation. Et SafeAir-filter skal kunne anvendes i eksisterende byggerier, og passe direkte i anlægget uden behov for ombygninger eller dyre tilpasninger. Et SafeAir-filter er en hurtig og enkelt måde at sikre et sundt indeklima for dig og din familie.

Teknikken bag SafeAir

Som oftest er et ventilationsanlæg udstyret med et En779:2012 standard G4 filter. Et standardfilter er designet til at filtrere grove partikler - det vil altså sige, at disse filtre beskytter kun anlægget og har ringe effekt på boligens indeklima.

Et SafeAir filter er optimeret til at kunne filtrere ultrafine partikler, og samtidig passe til ventilationsanlæggets specifikationer. Det er let og ukompliceret af lave et effektivt filter. Problemet er at finde det filter der fjerne flest muligt ultrafine partikler, og samtidig ikke giver et tryktab (modstand i luftstrømmen) der oversigter ventilationsanlæggets tekniske krav. Vores primære opgaver har derfor været at designe og teste filtre der passer til de mest solgte ventilationsanlæg til privat boligventilation.
Vi har optimeret filtreringsevnen, støvakkumulering og tryktabet i filtret, så det i dag kan anvendes direkte i anlæg fra Nilan, Genvex, Danfoss, Dantherm mv.

SafeAir og SafeAir Plus

Vi har lavet to versioner af fremtidens filter – på den måde kan vi imødekomme alles behov. Vores SafeAir filter er ret rent partikelfilter med høj filtreringsevne, hvor vores SafeAir Plus er et partikelfilter kombineret med aktivt kul, for at holde lugtgener ude af boligen. Plus har selvfølgelig den samme høje filtreringsevne.

Du kan f.eks. montere et SafeAir Plus filter i vinterhalvåret, hvis du døjer med lugtgener fra naboens brændeovn og skifte til et SafeAir filter i sommerhalvåret. Med et SafeAir og SafeAir Plus sikrer du det bedste indeklima i din bolig.

SafeAir

►   F9 filtreringsgrad

►   Fjerner 63 % af de skadelige ultrafine partikler

►  Sikrer et sundt og rent indeklima

SafeAir filterløsning til ventilationsanlæg

SafeAir Plus

►    F9 filtreringsgrad

►  Fjerner 63 % af de skadelige ultrafine partikler

►   Fjerner lugtgener fra udefrakommende kilder

SafeAir plus filterløsning til ventilationsanlæg

Større bevidsthed om filtrering

De fleste kender det. Gå eller løb en tur gennem et villakvarter en aften ved middagstid. Du er ikke i tvivl om at der bliver lavet mad og kan måske endda gætte hvad der er på menuen.
Trækker ventilationsanlægget lugten af røg eller madlavning ind i friskluftforsyningen, er det SafeAir Plus filtrets aktive kul der fjerne lugten.

Med SafeAir projektet, ønsker vi i Danfilter, at skabe bevidsthed om behovet for bedre filtrering. Vi ønsker at give danske familier mulighed for at tage et aktivt valg om kvaliteten af den luft vi indånder.
Rigtig mange er ikke bevidst om at luften i Danmark desværre ikke altid er så ren som vi tror. Det er derfor vigtigt at skabe muligheder for at familier i udsatte områder også kan få et trygt og godt indeklima.

SafeAir er fremtidens filter!

Find et SafeAir eller SafeAir Plus filter til dit ventilationsanlæg her:

keyboard_arrow_up
menu