Valg af filter

Vi går meget op i at sikre de bedste forudsætninger for et sundt indeklima for vores kunder.

Er jeres filtre lige så gode som et originalt?

Ja! Vi producerer og udvikler selv vores filtre i Farum, hvor vi kan sikre, at filtrene bliver lavet af de bedste materialer, samtidig med at vi konstant udvikler nye og bedre filtre.

Det filter som anlægget kommer med, er i den groveste filterklasse og lever kun lige op til kravene for filtre. Ønsker du et sundt og rent indeklima for dig og din familie, anbefaler vi, at du skifter til et bedre filter i en højere filterklasse.
Der er følgende filterklasser med en bedre filtrering: 

►F7 Pollenfilter

► F9 SafeAir

Du skal altid benytte to stk. filtre til et helt filterskift. Hvis du ønsker den bedre filtrering, anbefaler vi at du monterer et enten F7 eller F9 filter i indsugningssiden af dit ventilationsanlæg. 
Der bør altid være monteret et grovfilter i udsugningen, som skal holde dit anlæg fri for støv og snavs. 

Vi har udarbejdet et blogindlæg som forklarer hvad de forskellige filterklasser betyder for dit indeklima, læs mere her.


Du er altid velkommen til at spørge os til råds, hvis du er i tvivl om hvilken filtertype du skal vælge. 

Har jeg brug for et bedre filter?

Vi anbefaler altid, at du benytter et filter i de højeste filterklasser, da disse vil filtrere skadelige mikropartikler fra og ikke blot støv. Et bedre filter giver det bedste og sundeste indeklima for dig og din familie, hvilket er vigtigt for helbredet.

Vi anbefaler også, at du benytter et finere filter, hvis du eller en i boligen lider af allergi. Her vil et finere filter filtrere for eksempel pollenstøvet fra. I tilfælde af allergi kan du enten vælge at benytte et pollenfilter som er i filterklasse F7, eller et filter med endnu finere filtrering som vores F9 SafeAir filtre. 

Hvis du ønsker at vide mere om de forskellige filterklasse og deres effekt på dit indeklima, kan du læse mere i vores blogindlæg her.


Er du også i tvivl om forskellen mellem vores to nyeste filtertyper, så er du ikke alene. 

Hvad er forskellen mellem et SafeAir og SafeAir Plus filter?

Vores SafeAir filtre er i kategori F9 - de er altså de fineste filtre på markedet.
Den eneste forskel på SafeAir og SafeAir Plus filteret er, at SafeAir filteret også fjerner uønskede lugtgener.

SafeAir Plus filtret kommer enten med et kulfilter, som skal placeres under SafeAir filteret i ventilationsanlægget, eller med et SafeAir filter hvor kulfilteret er monteret. 


Vidste du at brændeovnsrøg er farligt for dig og dine naboer?

Hvor farlig er brændeovnsrøg for dig og din familie?

Når vi for alvor træder ind i efteråret betyder det for rigtig mange danske hjem, at tænde op i brændeovnen. Fyringssæsonen sættes i gang og brændeovnen bliver centrum for hyggen, som samtidig giver god varme i hjemmet.

Men hvor farlig er brændeovnsrøgen for helbredet? Brændeovnsrøgen forurener faktisk hjemmet i villakvarterer i ligeså høj grad, som de mest trafikerede veje i de større byer, hvorfor luftforurening bliver et generelt problem, som berører os alle. Røgens skadelige mikropartikler kan trænge ned i lungerne, gå over i blodbanen og forårsage sygdomme som lungekræft, hjerte-kar-sygdomme og luftvejslidelser som astma og betændelse i den del af lungerne, der hedder bronkierne (kronisk bronkitis)

På vores vidensblog giver vi råd og vejledning til, hvordan du opnår det bedste, mest optimale og sundeste indeklima, samt hvilke forholdsregler du skal gøre dig i forbindelse med fyring i din brændeovn. Læs hvordan i blogindlægget på vores vidensblog her.


Hvordan er filtreringen egentlig i et pollenfilter? Er du også i tvivl om de forskellige filtertyper?

Hvad er et pollenfilter?

Et pollenfilter er i virkeligheden ”bare” et bedre filter. Pollenpartiklerne er mindre end hvad et standard filter kan opfange, derfor kaldes de bedre filter populært for et ”Pollenfilter”.

I virkeligheden burde vi bare kalde det standard filter og finfilter.
Alle filtre testes i henhold til en EN/ISO standard for partikelfiltrering. Et standard filter hedder et grov filter klasse 4 mens et pollenfilter hedder et finfilter klasse 7, forkortet G4 og F7.

Et F7 finfilter opfanger langt flere af de små skadelige partikler i luften omkring os. Det er ikke alene pollen, men også trafik forurening, skorstens røg, støv og andre urenheder. Vil du have renere luft og dermed sikrer din familie og dig, et bedre og sundere indeklima, bør du altid vælge et F7 pollenfitler til din friskluftforsyning.
Et F7 filter laver lidt mere modstand i luftstrømmen, derfor har det også et større overflade areal end et standard filter. Herved kompensere vi for modstanden ved at øge overflade arealet.

De fleste moderne ventilationsanlæg kan også bruge F7 pollenfiltre i friskluft siden.
Har du gener af brændeovnslugt fra egen eller naboens skorsten, kan du med fordel anvende vores kombination af F7 pollenfilter og aktivkul. Dette filter fjerner både de skadelige partikler og lugten.

Vi hos Filterhuset har også udviklet et bedre filter, med en endnu finere filtrering kaldet SafeAir. Vores SafeAir filter er placeret i filtreringsklasse F9 og kan derfor filtrere flere sundhedsskadelige partikler fra i dit hjem.

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter du står og mangler. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her

single-neutral-actions-question

Fandt du ikke hvad du søgte?

Er du stadig i tvivl om hvilket anlæg du har monteret i dit hjem, eller har du svært ved at vælge hvilken filtertype du skal bruge, så skal du være velkommen til at kontakte Filterhusets kundeservice. Vi står også klar til at være behjælpelige med eventuelle andre spørgsmål der måtte forekomme. 

Lad os høre fra dig

Besøg os

Weblager og kontor
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Åbningstider

Kundeservice tlf.: 
Man - torsdag kl. 12.00 - 16.00
Fredag kl. 12.00 - 14.00

Lager:
Man - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 14.00

keyboard_arrow_up