Kan et standard grovfilter beskytte mig imod de skadelige finpartikler

Vil det ikke være dejligt, hvis du fremover skiftede filter for din families skyld og ikke af hensyn til ventilationsanlæggets teknik?

De fleste producenter af ventilationsanlæg eks. Nilan, Genvex, Danfoss, Dantherm og Exhausto, leverer ventilationsanlæg med et standard filter. Et standard filter er i kategorien ”grovfilter” og er altså ikke lavet til at opfange skadelige finpartikler. Standard filtret er sat i for at tilgodese et lovmæssig minimumskrav og beskytte selve anlægget imod støv og ikke for at filtrere finpartikler fra dit indeklima.

Finpartiker er de mest skadelige partikler, som mistænkes for bl.a. at forkorte din levetid, hvis du udsattes for dem i gennem længere tid. De er skadelige fordi de kan trænge dybt ind i lungevævet og videre ud i dine blodbaner.

Standard grovfilter versus finfilter

I Filterhuset arbejder vi med 3 kategorier

- Grovfilter
-Pollenfilter
-Finfilter = SafeAir


For at give dig et billede af hvilke størrelses forhold partikler vi arbejder med, har vi her taget udgangspunkt i et sandkorn og menneskehår, som vist på billedet nedenunder.
De partikler der er under mistanke for at gøre mest skade er under 2,5 mikrometer. Det er netop en stor del af disse partikler, vores finfilter – SafeAir – filterer fra.

Derfor skal du vælge et finfilter i stedet for et standard grovfilter

Mange er allerede begyndt at skifte standard grovfilteret ud med et pollenfilter. En del i denne gruppe er særligt udsatte over for finpartikler, som f.eks. folk med astma. Denne gruppe mærker meget hurtigt en forbedring i deres indeklima og ikke mindst livskvalitet. Dog er der også mange, som efterhånden er blevet bevidste om, at de kan sikre et bedre helbred ved et renere indeklima. Jo finere et filter du vælger, jo flere partikler vil bliver filtreret fra. Dette betyder, at jo finere filter du har siddende i dit ventilationsanlæg, desto bedre og renere indeklima får du i dit hjem.

Husk, at du altid kan kontakte Filterhusets kundeservice, hvis du har brug for vejledning eller rådgivning til dit indeklima eller hvilke filter, du skal vælge.


Udgivet den: 05-10-2018.