Hvornår og hvor ofte skal et filter skiftes? 

Filterskift i Nilan ventilationsanlæg

Dit ventilationsanlæg er afhængig af, at du løbende efterser og skifter dine filtre. Det er derfor vigtigt reglmæssigt, at efterse filterne i anlægget og udskifte dem efter behov. De fleste ventilationsanlæg har en filteralarm der minder dig om, at efterse og skifte dine filtre. Oftest skal du efterse og skifte filtrene med intervaller på omkring 3-6 måneder.

Man kan sagtens selv udskifte sine luftfiltre, hvis man har fået fat i de rette af salgsen. Det tager det kun nogle minutter at få skiftet sine filtre og man kan der for hurtigt få et godt og sunt indeklima.

Levetiden af dine filtre afhænger af hvor meget støv, der er i luften. Filterhuset anbefaler derfor, at du efterser dit filter regelmæssigt og skifter filtret når det trænger. Som oftest vil et filter holde mellem 3 til 6 måneder, efterse derfor gerne dit filter hver 3 måned og skift det omkring hver 6. måned.

Levetiden af et filter kan variere alt efter årstid og hvor du bor. Hvordan du bruger dit ventilationsanlæg har også en effekt på levetiden af filtret. Der er stor forskel på, om du har dit anlæg stående på hastigheds-trin 1 eller 4. Luftmængden der passere gennem dit filter påvirker nemlig filtrets levetid, derfor kan der være stor forskel på hvor ofte der skal skiftes filter.

3 sikre tegn på at dit filter skal skiftes 

Du kan let holde øje med om dit filter trænger til at blive skiftet:

Din filteralarm lyser i betjeningspanelet

light-bulb-shine

Du har dug på indersiden af ruderne om morgenen

smart-house-window

 Anlægget larmer eller vibrere mere end normalt

music-ear

Oplever du, at dit anlæg ikke fungerer efter hensigten, eller leverer den ønskede mængde luft, kan det også tyde på at dit filter er tilstoppet. Hvis luften opleves lukket og tung kan dette også være et tegn på at dir filter snart skal udskiftes. Nogen gange kan man også se det som et tegn på en udskiftning, hvis der ligger tøv og aflejringer omkring dine indblæsning og udsugnings rør.


Filterhuset anbefaler at du altid noterer hvornår du sidst har skiftet filter. Vi leverer altid en service label med i pakken, når du modtager dine nye filtre. Brug denne til, at notere hvornår du sidst har skiftet filteret i anlægget.

Støvsug og vask ikke dine filtre

Hvis du gerne vil have rengjort dit luftfilter, anbefaler vi ikke hos Filterhuset at hverken vask eller støvsugning vil være en optimal løsning. Filtret vil ikke blive 100% rent igen, og vil komme til at miste sin form og struktur, så fibrene i filtret ikke vil rense luften optimalt, hvis det behandles forkert. 

Du opnår altid bedste resultat ved at skifte til nye rene filtre. 

 

Vejen til det rette filter

Følg denne guide for at finde dit filter. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her.

single-neutral-actions-question

Vejen til det rette filter

Følg denne guide for at finde dit filter. 

1. ANLÆG

buildings-1

2. MODEL

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up
menu