Grovfilter G4

Et G4 filter er et filter, der kan anvendes både på afkast- og friskluftsindtagssiden af alle ventilationsanlæg. G4 filtre fjerner effektivt partikler, der er større end 10 µm, hvilket omfatter synligt støv. Filtret kan anvendes i de fleste bygninger og husstande og det er også dét filter, de fleste vælger til deres anlæg.

Hos Filterhuset kan du få standard G4 filtre til alle typer af ventilationsanlæg til engrospriser. Alle vores filtre er danskproducerede og naturligvis produceret i overensstemmelse med EU-standarden inden for filtrering og producenternes forskrifter.

Hvilket G4 filter skal jeg vælge?


Hvilket filter du skal vælge, afhænger af dit anlæg, da de forskellige anlæg har forskellige filtermål. Hos Filterhuset er alle vores filtre produceret efter specifikke forskrifter og mål - de passer derfor perfekt til det enkelte anlæg.

Er du eksempelvis allergikere vil du have større gavn af et pollenfilter på indsugningssiden for at minimere pollen i den luft, der blæses ind i boligen.

Er du i tvivl om hvilket filter, du bør vælge, kan du få hjælp i vores filterguide. Du er også meget velkommen til at kontakte vores  kundeservice.

Klassificering af filtre


Filtre klassificeres alt efter hvor meget og hvilke typer partikler der fjernes. G4 filtret har den højeste arrestance af filtrene i filterklassen til grovfiltering. Arrestancen er et udtryk for, hvor effektivt filtret fjerner partikler. Med sin klassificering "90 < A" fjerner et G4 filter effektivt synligt støv.

Her en oversigt over filterklasserne for vores filtre:

    •    Grovfiltrering: G1, G2, G3 og G4.
    •    Finfiltrering: M5, M6, F7, F8 og F9.
    •    Meget fin filtrering: E10, E11, E12, H13, H14, U15, U16 og U17.

Klassificeringerne er udtryk for, hvilke størrelse partikler der filtreres. G1 filtrerer eksempelvis hår og tøjfnuller, mens U17 kan filtrere farlige vira. Filtre i filterklassen grovfiltrering (herunder G4 filtre) vil være tilstrækkelige i langt de fleste bygninger og hjem. Mange vælger G4 filtre, da det er blandt de mest effektive filtre i klassen.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier