G4 Filter - Grovfiltre

Et grovfilter et en filtertype, der kan deles ind i fire filterklasser: G1-G4. Hvor G4 normalt er et standard filter i alle ventilationsanlæg. G4 filteret kan anvendes både på afkast- og friskluftindtags siden af alle ventilationsanlæg til at rense luften. Filteret kan effektivt fjerne partikler, der er større end 10 µm, hvilket omfatter synligt støv. Læs mere om filter klassificeringerne længere nede på siden.

Hos Filterhuset kan du få standard G4 filtre til alle typer af ventilationsanlæg til engrospriser. Alle vores filtre er danskproducerede og naturligvis produceret i overensstemmelse med EU-standarden inden for filtrering og producenternes forskrifter.

Hvilket G4 filter skal jeg vælge?


G4 filtre anvendes i de fleste bygninger og husstande, og det er også dét filter de fleste vælger til deres anlæg. Hvilket filter du skal vælge, afhænger af producenten af dit anlæg, da de forskellige anlæg har forskellige filtermål.

Du kan finde hvilke G4 filtre passer til dit anlæg ved at gøre brug af vores filterguide. Her vælger du producent af dit ventilationsanlæg og derefter model. Det giver dig et overblik over de forskellige produkter, der passer til dit anlæg. Hos Filterhuset er alle vores filtre produceret efter specifikke forskrifter og mål - de passer derfor perfekt til det enkelte anlæg.

Spar penge ved at klippe dit G4 filter selv


Hvis du er god med dine hænder, kan du med fordel også købe G4 filteret som en m2 filtermåtte. Det universale filter klipper du selv til den nødvendige størrelse du skal bruge i dit anlæg. Du kan spare penge ved selv at klippe filteret til, da vi kan springe over et par led i produktionen af filtrene.

Når et grovfilter ikke helt er nok


Da et grovfilter kun kan opfange støvpartikler ned til en vis størrelse, kan det være at en G4 ikke helt er nok til dine behov. Er du eksempelvis allergikere vil du have større gavn af et pollenfilter på indsugningssiden for at minimere pollen i den luft, der blæses ind i boligen. Et pollenfilter eller filter af klasse F7, er et meget finere filter der opsamler langt mindre partikler end en G4 kan.

Derudover, er et grovfilter i sig selv ikke nok hvis du oplever lugtgener fra omgivelserne omkring din bolig på daglig basis. Der vil det være nødvendigt at tilkøbe et kulfilter der skal monteres sammen med dit eksisterende G4 filter.

Klassificering af filtre


Filtre klassificeres alt efter hvor meget og hvilke typer partikler der fjernes. G4 filtret har den højeste arrestance af filtrene i filterklassen til grovfiltering. Arrestancen er et udtryk for, hvor effektivt filtret fjerner partikler. Med sin klassificering "90 < A" fjerner et G4 filter effektivt synligt støv.

Her en oversigt over filterklasserne for vores filtre:

   •    Grovfiltrering: G1, G2, G3 og G4.
   •    Finfiltrering: M5, M6, F7, F8 og F9.
   •    Meget fin filtrering: E10, E11, E12, H13, H14, U15, U16 og U17.

Klassificeringerne er et udtryk for, hvilke størrelse partikler der filtreres har. G1 filtrerer eksempelvis hår og tøj fnuller, mens U17 kan filtrere farlige vira. Filtre i filterklassen grovfiltrering (herunder G4 filtre) vil være tilstrækkelige i langt de fleste bygninger og hjem. Mange vælger G4 filtre, da det er blandt de mest effektive filtre i klassen. Læs med her og se hvilke filtre der beskytter mod hvilke partikler.

Hvis du stadig er i tvivl om hvilket filter du bør vælge, er meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores medarbejdere vil sidde klar til at besvare de spørgsmål du måtte have og hjælpe dig på vej til det rette luftfilter.