Universal filter

Skifter du filter i dit ventilationsanlæg ofte, så spar penge ved at købe et klip-selv filter. Det er forholdsvis let og så rækker en m2 filtermåtte til flere filterskift.

Vi anbefaler at du anvender dit gamle filter som skabelon for bedste resultat.
Klip-selv filtrene er eksempelvis egnet til anlæg fra HessNilan og Genvex. Find et filter der passer til dine behov herunder.

Universal filteret kort fortalt

Fjerner synligt støv og snavs fra indeklima og anlæg

cleaning-broom

Kan monteres i både indsugning og udsugning

currency-euro-dollar-exchange

Et standardfilter bør du udskifte hver 3. måned

currency-euro-dollar-exchange

Klip selv filtre i filterklasser G3, G4 og M5

renewable-energy-accumulator

Klip selv og andre filtre

Vores klip selv filtre findes til flere typer anlæg og er alle en del af grovfilter klassen, hvilket vil sige, at de filtrerer de grov partikler, så som synligt støv og snavs fra og holder dit anlæg rent. 

Du kan sammenligne et klip selv med vores populære Standard filter, som vi forhandler til alle anlæg. Vælger du at klippe dit eget filter selv, får du en billigere løsning. Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at du monterer et finere filter - såsom et Pollen- eller SafeAir filter - på indsugningssiden i dit anlæg. De finere filtre vil filtrere de skadelige partikler fra og dermed give dig et sundere og renere indeklima. 

Du kan derimod med fordel anvende et klip selv filter på udsugningssiden i dit anlæg og derved holde dit anlæg fri for støv og snavs.

Fordelene ved universal filter

For at opnå effektiv filtrering på ethvert ventilationsanlæg, kan du vælge at købe et universal klip-selv filter. Med et klip-selv filter sikre du dig at filteret passer perfekt i dit anlæg. Du opnår bedste resultat ved at anvende det gamle filter som skabelon.

Til at starte med kommer du til at bruge lidt ekstra tid på at skifte dit filter. Både i forhold til hvordan du klipper bedst i måtten, men også hvordan du får filteret i rammen og monteret i ventilationsanlægget. Efter nogle gange kommer det dog til at gå lidt hurtigere, da du ved hvordan det skal skiftes.

Vores klip-selv filter er materialemæssigt identisk med de filtre, der tilbydes i specifikke mål, men du sparer en del penge ved at klippe selv. Du får nemlig en hel filtermåtte i 1000x1000 millimeter, når du bestiller et universal filter. Når du har klippet det første filter, kan du nogenlunde se til hvor mange skift du har tilbage. Husk at bestille en ny måtte inden du løber tør.

Hvilken type universal filter kan jeg få? 

Universal filtrene kommer kun i klassificeringerne G3, G4 og fin M5. Hvis du ønsker ekstra filtrering i form af et kulfilter eller et pollenfilter, bliver du nødt til at supplere dit universal filter med dét produkt. Mål dit eksisterende filter, så du ved hvilken størrelse du skal bestille det supplerende filter i.

Når du skal montere filtrene, skal du huske at vende det tilklippede filter rigtigt. Se eventuelt hvordan det gamle filter sidder inden du tager rammen ud af anlægget. Følg den samme process når du sætter det nye i. Hvis du skal montere mere end universal filteret, skal M5 eller G-filteret sættes forrest ved indsugningen af anlægget. På den måde opsamles de værste støv partikler inden luften går igennem det supplerende filter.

Et universal filter kan være et godt køb i det lange løb, især hvis du ofte skifter filtre. Prøv selv at klippe filtrene til og se om det ikke kan svare sig. Det er nemt nok.

Se udvalget af universalfiltre

Find filter her

Se udvalget af universalfiltre

Find filter her

keyboard_arrow_up