Posefilter

Hos os finder du et stort udvalg af posefiltre - også kendt som kuvertfiltre - til boligventilation.
Disse filtre har deres oprindelse i industrifiltre og du finder et omfattende sortiment på vores webshop Danfilter.dk som henvender sig til erhvervskunder. Men der er stadig enkelte og ældre anlæg, der bruger posefiltre til boligventilations - Hos Filterhuset er vi leveringsdygtige i posefiltre til alle gældende anlæg. 

Når du kigger på de forskellige produkter, så vær opmærksom på at et posefilter altid måles med lommerne stående lodret (BxHxD). Dybden eller lomme længden angiver længden af selve filterlommen i filtret. Find et posefilter, der passer til dit ventilationsanlæg herunder.

Posefilteret kort fortalt

Filterløsninger til bolig-/industri ventilation

house-chimney-1

Du finder det rette filter med målene BxHxD

measure-ruler

Filtrene skal efterses omkring hver 3. måned

currency-euro-dollar-exchange

Filtrene må hverken rengøres eller støvsuges

cleaning-vacuum-2

Hvorfor benytte et posefilter?

Posefiltre er primært til erhverv eller større ventilationsanlæg i bolig blokke og lignende, men der findes ventilationsanlæg til private, der også anvender posefiltre. Dette er ganske få og typisk ældre anlæg. 

Hvis dit anlæg kun kan have et posefilter monteret, bør du altid følge anlægsproducentens instrukser, men kan dit anlæg også have et partikelfilter indsæt, bør du altid vælge et partikelfilter fremfor et posefilter, da vores andre posefiltre - Pollen og SafeAir - har et langt større filterareal end posefiltret. Derfor opfordrer vi altid til, at du opgraderer dit posefilter, hvis det er muligt. 

Vi anbefaler som altid, at du husker at montere og skifte filtret i dit anlæg - dette gælder også posefiltre, da disse vil være med til at forbedre indeklimaet for dig og din familie.

Hvordan vælger jeg det rigtige posefilter?

Det kan være lidt svært at finde rundt i de mange forskellige posefiltre på markedet. Hvordan adskiller posefiltre sig fra de øvrige filtre vi fører? Et posefilter er ikke en speciel type klassificering af filter, men nærmere betegnelsen for flere filtre ved siden af hinanden.

Et posefilter kommer i mange forskellige størrelser og med forskellige antal ‘lommer’ afhængig af producent og model. De er derfor særdeles gode til bolig- og industriventilation da de kan fange flere partikler i større ventilationsanlæg. Når du skal købe posefiltre, gælder det om at have målene rigtige. Det er nemlig vigtigt at rammen, hvor filtrene sidder i, passer ind i dit eksisterende ventilationsanlæg.

Efter du har målene på plads, kan du vælge hvilken klassificering du ønsker dit posefilter skal have. Du kan for eksempel vælge de grove G4 filtre, som er standard i mange ventilationsanlæg. Et G4 grovfilter opfanger de mange støvpartikler der måtte prøve at trænge ind i bygningen. Hvis du ønsker en finere filtrering til at holde for eksempel pollen ude, kan du vælge vores F7 filtre - også kaldt pollenfiltre.

Kender du på forhånd producenten på dit ventilationsanlæg, og måske endda modellen, kan du hurtigere finde de posefiltre der passer dertil, ved at trykke på den pågældende producent i venstre side.

Posefiltre og deres levetid

Hvor længe et posefilter holder er svært at bedømme på forhånd. Det afhænger nemlig meget af hvor støvet luften er omkring den pågældende bolig. Jo mere støv jo hurtigere bliver filtret fyldt og dermed kortere levetid.

En god tommelfingerregel er at tjekke filteret efter 3 måneder. Har filteret skiftet farve eller virker det ikke længere optimalt er det meget vigtigt at du skifter det. Du må hverken forsøge at vaske det eller støvsuge snavset væk, da du risikerer at ødelægge strukturen og dermed funktionen af filteret.

Hvis du har handlet hos os før, har vi gjort det ekstra nemt for dig at genbestille de samme filtre som tidligere. Gå ind på vores genbestillingsside og følg instruktionerne.

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter du står og mangler. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up