F7 Pollenfilter

Er du eller én i husstanden allergisk over for pollen eller ønsker du blot et sundere og renere indeklima for dig og din familie? Så anbefaler vi, at du benytter et pollenfilter - i filterklassen F7 - på indsugningssiden af dit ventilationsanlæg. Pollenfiltret sørger for at minimere støv og mindre partikler, såsom pollen, i den friske luft, inden den opvarmes og blæses ind i din bolig.

Hos Filterhuset finder du pollenfiltre til alle modeller og typer anlæg. Vores pollenfiltre er produceret i Danmark af Danfilter og alle filtre overholder EU-standarden for filtrering og de specifikke producenternes forskrifter.

Pollenfilteret kort fortalt

Fjerner pollen og andre skadelige partikler fra luften i din bolig

flower-pot

Filteret monteres i indsugning med et standard filter i udsugningen

target-center-1

Dit pollenfilter bør udskiftes hver 6. måned - afhængig af miljøet omkring boligen

currency-euro-dollar-exchange

Filterklasse F7 - fin filtrering af dit indeklima

renewable-energy-accumulator

Mindsk allergigener med pollenfilter

Mange med høfeber eller pollenallergi tror, at det hjælper at holde sig indendørs i højsæsonen. Det gør dog ingen forskel, da pollen bliver slæbt med ind i huset via tøj, fodtøj og i særdeleshed via kæledyr. Bliver boligen opvarmet med et ventilationsindlæg, vil det med et standard filter ikke være nok til at forhindre at pollen kommer ind i huset.

Allergisymptomerne kan reduceres væsentligt ved at udskifte filtret på indsugningssiden med et pollenfilter, der sørger for, at den friske luft der blæses ind i boligen, er så fri for pollen som muligt. Derudover bør tøj og fodtøj blive i entre eller bryggers og kæledyr bør børstes udenfor inden de får adgang til hjemmet.

Det er desuden vigtigt, at du undgår udluftning via døre og vinduer, når du har et anlæg med ventilationsfilter. Døre og vinduer bør holdes lukket, så ventilationen overlades til anlægget. Du kan læse mere på vores blog, om hvordan du yderligere holder dit allerginiveau nede i dit hjem.

Pollenfilter med aktivt kul

Døjer du også med lugtgener fra f.eks. naboens brændeovn, industri eller trafik? Så kan du vælge enten at monterer et kombinationsfilter eller en kulfiltermåtte. 

Kombinationsfiltret kombinerer partikelfiltreringen fra dit Pollenfilter med det aktive kul fra et kulfilter, hvorfor du opnår et rent indeklima uden lugtgener. 

En kulfiltermåtte placeres under dit Pollenfilter og vil have nogenlunge samme effekt. 

Levetiden på disse afhænger af miljøet omkring din bolig. Læs mere om vores kulfiltre her

Når du har brug for mere

Vi har filtre i forskellige klasser og selvom vores Pollenfilter tilhører de finere filtre, så er det ikke vores fineste filter. 

Ønsker du den højeste og fineste filtrering bør du montere et SafeAir filter i dit ventilationsanlæg. 

Dette filter vil give dit det sundeste og reneste indeklima - fri for mange af de skadelige mikropartikler, som de andre filtre ikke tager. 

Vi anbefaler i sær SafeAir til boliger i mere udsatte områder - tæt på havne, industri, trafikkerede veje eller boliger tæt på brændeovne. Læs mere om SafeAir filtret her

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter du står og mangler. 

1. ANLÆG
For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.  

buildings-1

2. ANLÆGSMODEL
Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up