Pollenfilter – F7 

Er du eller én i hjemmet allergisk over for pollen? Eller ønsker du blot et sundere og renere indeklima for dig og din familie? Så anbefaler vi, at du bruger vores Pollenfilter (filterklassen F7) på indsugningssiden af dit ventilationsanlæg. Pollenfilteret sørger for at minimere mængden af støv og mindre partikler som f.eks. pollen i den friske luft, der sendes ind i din bolig.

Hos Filterhuset finder du vores Pollenfiltre til alle modeller og typer af anlæg. Vi producerer selv alle vores Pollenfiltre her i Danmark, og alle vores filtre overholder de specifikke producenters forskrifter samt EU-standarden for filtrering.

Pollenfilteret kort fortalt

Fjerner pollen og andre skadelige partikler fra luften i din bolig

flower-pot

Filteret monteres i indsugning sammen med et Standardfilter i udsugningen

target-center-1

Dit Pollenfilter bør udskiftes ca. hver 6. måned afhængig af miljøet omkring din bolig

currency-euro-dollar-exchange

Pollenfilteret hører til filterklassen F7, der sikrer dig finfiltrering af dit indeklima

renewable-energy-accumulator

Mindsk allergigener med Pollenfilter

Mange med høfeber eller pollenallergi tror, at det hjælper at holde sig indendørs i højsæsonen. Det gør dog sjældent nogen forskel, da pollen bliver slæbt med ind i huset med tøj, fodtøj og kæledyr – eller kommer ind gennem åbne vinduer og døre. Hvis du har et ventilationsindlæg installeret i dit hjem, er du heldig. Så kan du nemlig filtrere meget pollen fra luften, der kommer ind i boligen. Men det er ikke nok at sætte et Standardfilter i anlægget – her skal der et Pollenfilter til.

Allergisymptomerne kan nemlig reduceres markant ved, at du sætter et Pollenfilter på indsugningssiden af dit anlæg. Derudover bør du lade overtøj og fodtøj blive i entréen eller bryggerset, og børste dine kæledyr af udenfor, inden de får adgang til hjemmet.

Det er desuden vigtigt, at du undgår udluftning gennem døre og vinduer, når du har et ventilationsanlæg. Døre og vinduer bør holdes lukket – så ventilationen overlades til anlægget. Du kan læse flere tips og tricks på vores vidensblog til hvordan du holder allerginiveauet nede i dit hjem.

Pollenfilter med aktivt kul

Døjer du også med lugtgener fra f.eks. naboens brændeovn, industri eller trafik? Så kan du vælge enten at montere et kombinationsfilter eller en kulfiltermåtte i dit anlæg. Effekten er stort set den samme: Du opnår et rent indeklima og får fjernet eventuelle lugtgener. 

Kombinationsfilteret kombinerer et Pollenfilter og et Kulfilter med aktivt kul i i ét samlet filter, 

Bestiller du deriomod en kulfiltermåtte, placerer du denne under dit Pollenfilter og vil på den måde opnå nogenlunge samme effekt som ved kombinationsfilteret. 

Levetiden på Kulfiltre afhænger af miljøet omkring din bolig. Læs mere om Kulfiltrene her

Når du har brug for mere

Vi har filtre i forskellige klasser. Så selvom vores Pollenfilter tilhører de finere filtre, så er det ikke vores fineste filter. 

Ønsker du den højeste og fineste filtrering, bør du montere et SafeAir filter i dit ventilationsanlæg. Dette filter vil give dig det sundeste og reneste indeklima – fri for mange af de skadelige mikropartikler, som de andre filtre ikke tager. 

Vi anbefaler især SafeAir filtre til boliger, der ligger i de mere udsatte områder – tæt på havne, industri, trafikerede veje eller andre boliger med brændeovne.
Læs mere om SafeAir filteret her

Vejen til det rette filter

Følg denne hurtige guide til hvordan du finder frem til det filter, du står og mangler. 

1. ANLEGG
Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

buildings-1

2. ANLEGGSMODEL
Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

single-neutral-actions-question

keyboard_arrow_up