Få et sundt indeklima på børneværelset

Et rent og sundt indeklima er godt for os alle, men det er især vigtigt for vores børn, at vi har fokus på indeklimaet på børneværelset. Børns helbred er nemlig særligt udsat, hvilket betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på at holde indeklimaet sundt og rent.
Filterhuset har her samlet en kort guide til, hvordan du gør netop dette.


Selvom ventilation af boligen er det vigtigste punkt i at forbedre indeklimaet, har vi har samlet nogle ekstra punkter, som gør sig særligt gældende på børneværelset, hvor der findes flere sundhedsskadelige partikler.

Filterhuset anbefaler, at du altid lader døren stå åbent til børneværelset, så der hele tiden kommer udskiftning af luften og der ikke ophober sig kodens, som i sidste ende kan medføre skimmelsvamp. Det er derimod vigtigt at lukke døren, når du er i gang med madlavningen, da osen fra madlavningen er med til at forurene børneværelset – samt nærliggende rum. Sørg altid for at have en temperatur på 18-20 grader i rummet.

Hvis det er muligt, bør tekstiler opbevares i et andet rum, da tøj samler støv og holder på fugten i rummet, hvilket også kan medføre skimmelsvamp. Derudover afgiver tekstiler også fnuller. Alle tøjbamser og andet legetøj bør opbevares i kasser, da de ligesom andre tekstiler, samler støv. Alle tøjbamser som står fremme bør støvsuges jævnligt, men aldrig komme i vaskemaskinen.

Ligesom resten af huset, så er det vigtigt at støve af og støvsuge mindst én gang om ugen. Vi anbefaler også at du undgår gulvtæpper på børneværelset, da de også samler støv og er svære at gøre rent. Husk også jævnligt at lufte dyner og hovedpuder og vask altid nyt sengetøj.
I hverdagen tænker vi ikke altid over luftkvaliteten eller om radonniveauet i vores bolig – herunder i sær børneværelset, da det hverken kan ses eller smages. Med Airthings Wave – en avanceret radonmåler – kan du kan let og enkelt måle både radon, luftfugtighed og CO2 på børneværelset via din telefon.

Måleren er i en enkelt og tidløst design, så det passer ind i ethvert hjem. Læs mere om måleren her.

Hos Filterhuset anbefaler vi altid, at du tager dit indeklima meget seriøst – hvorfor det også er vigtigt at have de rigtige filtre, så du kan få et sundere og renere indeklima – fri fra skadelige giftstoffer, mikropartikler og radon.

Vil du vide mere om indeklima, og hvorfor det er vigtigt at have fokus på? Så kontakt vores kundeservice,kontakt vores kundeservice, som sidder klar til at rådgive og vejlede dig.

FAQ:


Hvad er radon?

Radon stiger op fra undergrunden og er især i vinterhalvåret en usynlig risiko for dig og din familie. Radon er lugtfri, kan ikke ses eller smages, men den er der. Mængde og koncentration afhænger af vejr, hvor du bor og din bolig.

Har dit hus utætheder i fundamentet, stiger radon op gennem soklen og fundamentet. Små sprækker og revner lukker den kræftfremkaldende radon ind i dit hjem. Tidligere troede man fejlagtigt at det kun var i kældre Radon var et problem, men det er desværre ikke tilfældet. Vi bør alle undersøge radon niveauet i vores bolig.

Udgivet den: 08-10-2018.