Danfoss Air™ filtre

Tillykke med dit nye Danfoss Air™ ventilationsanlæg. Det er vigtigt, at du passer godt på anlægget, så det holder i mange år. Det gør du bl.a. ved at skifte filtrene i det regelmæssigt. Filtrene finder du her på Filterhuset – og det er originale danskproducerede Danfoss Air™ filtre i høj kvalitet produceret efter alle gældende standarder. Filterhuset er nemlig en del af Danfilter – og Danfilter er officiel filterleverandør til Danfoss. Du kan derfor trygt bestille dine filtre her hos os.

Vælg din anlægsmodel herunder – så kan du se, hvilke filtre, du kan få til det.

 

Danfoss logo

Vælg din anlægsmodel her:

Hvorfor er det vigtigt at skifte filtrene i ventilationsanlægget?

Beskyt teknikken i anlægget 

Et meget vigtigt formål ved at skifte filtrene i dit ventilationsanlæg er at beskytte ventilatorerne, modstrømsveksleren og elektronikken inde i anlægget mod skidt.

Filtrene skal derfor udskiftes jævnligt, så luften kan trænge uhindret igennem dem uden at den efterlader støv osv. i anlægget. Beskidte filtre medfører desuden til et øget strømforbrug, da ventilatorerne skal køre stærkere for at overvinde det større tryktab igennem beskidte filtre – hvilket er endnu en god grund til at få skiftet filtrene jævnligt.

Beskyt dig selv og din familie

Et mindst ligeså vigtigt formål ved at skifte filtrene i dit anlæg er at filtrere den luft, der kommer ind i dit hjem.

Luften udenfor kan nemlig være fyldt med sundhedsskadelige partikler, du gerne vil have filtreret fra. Partiklerne er så små, at du ikke kan se dem. Faktisk er de så små, at hvis du tager 1.000 partikler af den størrelse, der er i udstødningsgas eller brændeovnsrøg og sætter dem ved siden af hinanden på en række, så strækker de sig kun 1 mm på en lineal.

Partikler, der er så små, bliver ikke fanget af et almindeligt Standardfilter, da det er et grovfilter. Derfor anbefaler vi, at du indsætter et finere filter i indsugningssiden på dit anlæg. Det kunne være vores Pollenfilter – eller vores endnu finere filter, SafeAir-filteret, som er det fineste filter, du kan få. På udsugningssiden kan du nøjes med at sætte et Standardfilter.

Filterskift i Danfoss Air™ anlæg og nulstilling af filteralarm

Dit Danfoss Air™ ventilationsanlæg er sat til, at filteret skal udskiftes efter 6 måneder. Ca. 14 dage før at det er tid til filterskift, kommer der er en alarm med besked om, at nu er det snart tid til at skifte filtrene. På den dag, hvor det er tid til at skifte filtre, kommer der endnu en alarm.

Når filtrene er udskiftet, kan du nulstille alarmen enten gennem Danfoss Ally™ app’en eller på betjeningspanelet under Alarm, hvor håndsymbolet aktiveres i minimum 5 sekunder:

Menu > Alarm > Luftfilter > Nulstil, filter

Skift til ON og hold på indstillingen i min. 5 sekunder.

Filterhuset er Danfoss eksperter og filterleverandør til Danfoss

Filterhuset er en del af den danske filterproducent Danfilter, og vi er officiel filterleverandør til Danfoss og har været det i mange år. Det betyder, at filtrene du køber hos os er originale Danfoss filtre, der er produceret i højeste kvalitet efter alle gældende standarder. De er ISO 16890-godkendte og følger naturligvis Danfoss’ specifikationer. Du kan derfor altid være sikker på, at dine Danfoss Air™ filtre passer perfekt ind i dit anlæg.

Mere om Filterhuset

Når du handler hos Filterhuset, køber du dine filtre direkte fra producenten. Filterhuset.dk er nemlig Danfilters webshop til primært de private forbrugere. Danfilter har eksisteret i over 40 år og er et kendt navn i branchen pga. vores store sortiment og vores produkter af høj kvalitet. Her i vores produktion i Farum udvikler og producerer vi filtre til alle ventilationsanlæg på det danske marked. Læs mere om Filterhuset her
 

Danfoss-logo

FAQ

Ja. Ventilationsanlæg er lavet sådan, at man selv kan udskifte sine filtre let og enkelt.

Hvis du er i tvivl, har vi også udarbejdet nogle instruktionsvideoer til, hvordan du laver et filterskift på nogle af de gængse anlæg. Videoerne kan du se på vores YouTube-kanal her.

Er du stadig i tvivl, kan du finde mere information i manualen eller kontakte vores Kundeservice for hjælp.

Der sidder en pil på vores filtre, der viser hvilken vej luftgennemstrømningen skal gå igennem filteret. Pilen skal vende ind mod krydsveksleren.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores filtereksperter.

Du skal altid benytte to filtre til et filterskift. Ét til indsugningen og ét til udsugningen. Hvis du ønsker en bedre filtrering af de partikler, der kommer ind i dit hjem, anbefaler vi, at du indsætter enten et Pollenfilter eller det endnu finere filter, SafeAir-filteret i indsugningssiden af dit ventilationsanlæg. Begge filtre er finfiltre, der har væsntlig finere filtrering end Standardfilteret.

Ved udsugningen kan du sagtens nøjes med at indsætte Standardfilteret, da det primære formål med dette filter er at holde dit anlæg fri for det støv og snavs, fra den luft, der bliver suget ud af din bolig. 

Vi anbefaler altid, at du benytter et filter i en af de fineste filterklasser i indsugningssiden. Disse filtre er nemlig de bedste til at filtrere sundhedsskadelige mikropartikler fra. Disse partikler er så meget mindre end støv, at et almindeligt Standardfilter ikke tager dem. Et bedre filter giver altså dig det sundeste indeklima, hvilket er vigtigt for helbredet og godt for din familie.

Vi anbefaler også, at du benytter et af de finere filter, hvis du eller en anden i hjemmet lider af pollenallergi. Pollenstøvet er nemlig også i en så lille størrelse, at det fiser igennem et almindeligt Standardfilter.

Af finere filtre kan du vælge mellem:


Hvis du ønsker at vide mere om de forskellige filterklasser og deres effekt på dit indeklima, kan du læse med på vores blog her.

Det er svært at sætte præcise tal på, hvornår der skal skiftes filter.

I teorien holder et filter evigt, hvis luften, der strømmer igennem, er 100% ren, men det er den jo desværre ikke.
Filterets levetid afhænger derfor af hvor meget støv og hvor mange partikler, der filtreres fra. Filteret skal skiftes, når det er fyldt.

Der kan være stor forskel på hvor meget støv og hvor mange partikler, der er i luften omkring din bolig. Det er derfor vigtigt, at du efterser dine filtre regelmæssigt og skifter dem efter behov.

Tommefingerreglen er ca. 6 måneder, og det er også det, som Danfoss anbefaler, og det som dit anlæg er indstillet til at udsende alarm efter.

Når du skal se, om det er tid til at skifte filtre, skal du først tjekke, hvor mættet filteret er, og om det fortsat er muligt for luften at trænge igennem det. Derudover kan du tjekke, om der er trængt støv og partikler igennem til den rene side. Er filtermediet misfarvet af gennemtrængende støv, og er filteret mættet af støv, skal det skiftes.
Er renluft-siden af filteret rent og hvidt, kan du trygt fortsætte med at bruge det.

Støvsug og vask ikke dine filtre
Hvis du gerne vil have rengjort dine filtre, anbefaler vi ikke at hverken vask eller støvsugning vil være en optimal løsning. Filtrene vil ikke blive 100% rene igen, og de vil komme til at miste deres form og struktur, så fibrene i filtrene ikke vil rense luften ligeså godt, når de indsættes igen. 

Du opnår altid bedste resultat ved at skifte til nye rene filtre. 

Hvis du er kommet til at bestille nogle forkerte filtre til dit anlæg, hjælper vi altid gerne.

Du kan læse mere på vores returside, hvad du skal gøre.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Er du stadig i tvivl om hvilket anlæg, du har monteret i dit hjem, eller har du svært ved at vælge, hvilken filtertype du skal bruge, så skal du være velkommen til at kontakte Filterhusets Kundeservice. Vi står også klar til at være behjælpelige med eventuelle andre spørgsmål, der måtte komme. 

Kan du ikke finde dit filter på vores side, så klik her. 

Lad os høre fra dig

Adresse

Weblager og kontor
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

Åbningstider

Kundeservice tlf.: 
Man - torsdag kl. 12.30 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 12.00

Lager:
Man - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 14.00

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Er du stadig i tvivl om hvilket anlæg, du har monteret i dit hjem, eller har du svært ved at vælge, hvilken filtertype du skal bruge, så skal du være velkommen til at kontakte Filterhusets Kundeservice. Vi står også klar til at være behjælpelige med eventuelle andre spørgsmål, der måtte komme. 

Kan du ikke finde dit filter på vores side, så klik her. 

Lad os høre fra dig

Åbningstider

Kundeservice tlf.: 
Man - torsdag kl. 12.30 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 12.00

Lager:
Man - torsdag kl. 8.00 - 16.00
Fredag kl. 8.00 - 14.00

Adresse

Weblager og kontor
Farum Gydevej 75
3520 Farum

DANFILTER ApS
CVR-nummer: 10062527

keyboard_arrow_up
menu