Burde brændeovne forbydes

I Danmark bruger vi meget tid på at hygge os – især når vejret bliver koldere og mørkere. Mange danskere forbinder hygge med levende lys og en tændt brændeovn. Tal fra Bolius viser, at hver fjerde husstand havde en brændeovn i 2017 og selvom brændeovne spreder varme og hygge, så er det også en af de helt store forureningskilder.

Københavns overborgmester Frank Jensen forslår, at belønne de københavnere der dropper deres brændeovn – og det er ikke uden god grund! Hovedstadens 16.000 brændeovne udleder i fyringssæsonen ligeså meget forurening, som al vejtrafik i hovedstaden gør på et helt år. Det store forbrug af brændeovne har også alvorlige konsekvenser for vores helbred. Forskning fra DCE viser, at der hvert år dør omkring 550 danskere af partikelforurening fra brændeovne.

Hvad kan du selv gøre?
Hos Filterhuset forslår vi, at du investerer i et bedre filter, som forhindrer fin- og mikropartikler fra brændeovne i at trænge ind i dit hjem – filteret hjælper hvis både du selv har en brændeovn, eller hvis du bliver udsat for skadelige partikler udefra. Partikler fra brændeovne kan nemlig spredes over store afstande, så man skal også være opmærksom på luftforureningen længere væk end lige nabohuset.

Med vores nyudviklede SafeAir filter bliver flere skadelige partikler og lugtgener fra blandt andet brændeovne filtreret fra, og du kan give dig og din familie et sundere og mere sikkert hjem. Vil du læse mere omkring SafeAir filtret, så læs med her.

Test luften i din bolig
Er du i tvivl om hvorvidt luften i din bolig er ren og sikker for dig og din familie? Så tag Filterhusets test her.

Hos Filterhuset mener vi, at brændeovne udgør en stor sundhedsskade og derfor burde forbydes. Vi anbefaler, at alle undgår at bruge brændeovnen så vidt som muligt. Hvis det ikke er muligt eller bliver du udsat for skadelige partikler udefra, anbefaler vi at du skifter filtret i dit ventilationsanlæg til et finere filter.

Hos Filterhuset har vi hjulpet og vejledt mange i at finde det rigtige filter. Du kan altid kontakte Filterhuset på info@filterhuset.dk eller Tlf. + 45 69 13 22 66, hvis du har spørgsmål eller brug for råd.

Kilde:

- nyheder.tv2.dk
- nyheder.tv2.dk

Udgivet den: 03-09-2018.